Τα "εγωιστικά" κεντρομερίδια
Πώς τα «εγωιστικά» κεντρομερίδια αλλάζουν την κληρονομικότητα
Η καθοδήγηση του κεντρομεριδίου εξαρτάται από έναν συνδυασμό ασυμμετριών κατά τη μειωτική διαίρεση στο θηλυκό.
Η διερεύνηση των κεντρομεριδίων ή άλλων «εγωιστικών» τόπων ως «παθογόνων» στο πλαίσιο της γενετικής σύγκρουσης μπορεί να προσφέρει ένα μοναδικό παράθυρο στη βιολογική θεώρηση του διαχωρισμού και της κληρονομικότητας των χρωμοσωμάτων.
Νευροεκφυλιστικές ασθένες
Οι άνθρωποι και οι ζυμομύκητες μοιράζονται όχι μόνο ένα κοινό σύνολο κυτταρικών δομών και λειτουργιών, αλλά και ένα σύνολο γενετικών πληροφοριών που τις κωδικοποιούν
Η διατήρηση των δομών και των λειτουργιών μεταξύ μονοκύτταρων μυκήτων και ανθρώπινων κυττάρων επιτρέπει στους ερευνητές να διερευνήσουν τον εγκέφαλο.Οι μονοκύτταροι μύκητες επιτρέπουν στους ερευνητές να μελετήσουν τις ασθένειες Αλτσχάιμερ, Πάρκινσον, ALS και άλλες ασθένειες του εγκεφάλου με απαράμιλλη ταχύτητα και κλίμακα.
Γονίδια και Ψευδογονίδια
Ο σχηματισμός νέων γονιδίων είναι η κύρια κινητήρια δύναμη της εξέλιξης σε όλους τους οργανισμούς. Πώς ακριβώς εμφανίζονται αυτά τα νέα γονίδια στο γονιδίωμα ενός οργανισμού και τι πρέπει να συμβεί για να μεταδοθούν;
Τα ψευδογονίδια αρχικά ορίστηκαν ως αλληλουχίες που μοιάζουν με γνωστά γονίδια αλλά δεν μπορούν να παράγουν μια λειτουργική πρωτεΐνη. Πολλές αλληλουχίες που κάποτε πιστευόταν ότι ήταν εκφυλισμένα γονίδια που κωδικοποιούν πρωτεΐνες είναι στην πραγματικότητα λειτουργικά γονίδια RNA.
Θνησιγόνα γονίδια
Σύμπλεγμα αποκλεισμού μελατονίνης
Το πρόσωπο του HIV
Περίληψη: Το «καμουφλάζ» που χρησιμοποιεί ο HIV ώστε να μην γίνεται αντιληπτός από το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου βασίζεται σε ένα συστατικό της γλυκοπρωτεΐνης GP120, το αποκαλούμενο «σιωπηλό πρόσωπο» το οποίο παραμένει αόρατο από το ανοσοποιητικό σύστημα. Το αντίσωμα 2G12 που εντοπίστηκε σε ασθενή, είναι το μοναδικό που αναγνωρίζει τον «αόρατο μανδύα» του ιού.
Ο βακτηριοφάγος φ29
Περίληψη: Ο βακτηριοφάγος φ29 συσκευάζει το DNA του προκειμένου να γεμίσει τα καψίδια για να ολοκληρωθεί η διαδικασία παραγωγής νέων φάγων. Ο προσδιορισμός του μηχανισμού συσκευασίας πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια τεχικών φασματοσκοπίας. Η συσκευασία ακολουθεί ένα πρόσφατα προτεινόμενο πρότυπο στο οποίο ο δακτύλιος των ΑΤΡασων διαδοχικά συμπιέζεται και εκτείνεται ρουφώντας το DNA, όπως ακριβώς θα έκανε το στόμα μας ρουφώντας μακαρόνια.